Vizitati-ne pe Facebook Vizitati-ne pe Twitter Abonati-va la RSS

Noutati

Criteriile de evaluare a salariatilor

Criteriile de evaluare a salariatilor

Criteriile de evaluare a salariatilor

Odata cu modificarea Codului Muncii din 01 mai 2011, angajatorii intampina dificultati in a implementa noile modificari aduse. Daca pana acum fisa postului era optionala, la fel si evaluarea salariatilor, de acum ele sunt obligatorii.

Fiecare societate trebuie sa intocmeasca anumite criterii de evaluare care vor fi scrise in regulamentul de ordine interioara, in fisele de post si in contractul individual de munca. De asemenea, la o anumita perioada stabilita de angajator se va face si evaluarea pe baza unei fise de evaluare si a unei notari in functie de fiecare criteriu.


Fisa de post este acum obligatorie. Ea reprezinta documentul care traseaza responsabilitatile unei anumite functii si este singurul reper de evaluare a performantelor unui salariat.
O evaluare a salariatilor nu poate fi conceputa in lipsa unor sarcini concrete trasate in fisa de post.


Aceasta modificare legislativa impune angajatorilor, in scopul clarificarii si eficientizarii relatiilor de munca obligativitatea de a stabili concret, inca de la inceputul relatiei de munca, sarcinile profesionale ale salariatului, dar si criteriile pe care le va utiliza pentru evaluarea performantelor profesionale ale acestuia (prin obligativitatea includerii acestora in contractele individuale de munca si in regulamentul de ordine interioara).

In concluzie, fie ca vorbim despre atributiile postului, despre criteriile generale de evaluare a salariatilor sau despre obiective de performanta individuala, chiar daca aparent sunt dificil de implementat, ele sunt necesare pentru a oferi angajatorilor posibilitatea de a identifica in randul salariatilor, performanta, nevoia de dezvoltare sau ignoranta.Scrie-ne acum si noi te contactam

Nume
Telefon
Email
Oras
2 + 3 =
scrie rezultatul in litere
 

PROMOTIE!
Sediu Social Bucuresti
150 Euro/An

Sediu Social Ilfov
250 Euro/An

Sedii Sociale Bucuesti
  • Pret scazut
  • Rapiditate
  • Eficienta
  • Profesionalism

Click AICI pentru detalii

Utile